Slider

Suami pecahkan tingkap kereta isteri sehingga serpihan kaca terkena pada anak, direman 4 hari


Padah merosakkan tingkap kereta isteri sehingga menyebabkan serpihan kaca terkena pada anak mangsa yang berada di tempat duduk penumpang hadapan, seorang lelaki ditahan polis. 


Ketua Polis Daerah Kota Setar, Asisten Komisioner Ahmad Shukri Mat Akhir berkata, kejadian itu berlaku pada jam 10.37 pagi 13 Disember 2021, sempat dirakam oleh isteri suspek berusia 24 tahun menggunakan telefon bimbit sebelum membuat laporan polis. 


Siasatan awal mendapati, mangsa ketika itu sedang memandu kereta Perodua Axia bersama anak-anaknya di Lorong Panglima, Jalan Teluk Wanjah sebelum didatangi oleh suaminya berusia 30 tahun yang mengekori dengan menunggang motosikal Honda Wave. 


Suspek kemudian bertindak menahan kereta mangsa dan mengetuk tingkap bahagian penumpang hadapan, menyuruh mangsa membuka tingkap dengan alasan mahu memberi wang kepada anak. Mangsa bagaimanapun hanya membuka sedikit tingkap dan menyebabkan suspek berang lalu menarik tingkap itu sehingga pecah dan tercabut serta serpihan kaca terkena pada salah seorang anak lelakinya.


Tidak berpuas hati dengan tindakan suspek, mangsa terus membuat laporan polis. Bertindak di atas laporan itu, pegawai penyiasat bersama anggotanya pergi ke lokasi kejadian untuk melakukan siasatan dan merakam percakapan saksi kejadian.


Kes disiasat mengikut Seksyen 427/506 Kanun Keseksaan, suspek juga telah ditahan pada hari yang sama dan direman selama empat hari sehingga 17 Disember ini untuk membantu siasatan. 


Sumber: Harian Metro


LAPORAN BERKAITAN

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo