Slider

'Tak sempat nak bermanja...' - Pengantin baru ditahan polis, disyaki terbabit dalam samun bersenjata


Hasrat seorang kelindan lori untuk menikmati kebahagian di hari pertama perkahwinan terbantut apabila dia ditahan polis untuk membantu siasatan kes samun berkumpulan dan bersenjata. 


Ketua Polis Daerah Kemaman, Superintendan Hanyan Ramlan berkata, suspek berusia 22 tahun itu ditahan di Pejabat Agama Daerah Kemaman pada jam 12 tengah hari sebaik saja selesai akad nikah pada Isnin, 13 Disember 2021. 


Siasatan awal mendapati, suspek mengaku melakukan jenayah itu bersama dengan dua lagi rakannya yang berusia 29 dan 33 tahun yang telah ditahan dan didakwa di mahkamah pada 22 November 2021. 


Semakan rekod turut mendapati, pengantin baru berkenaan mempunyai satu rekod jenayah lampau mengikut Seksyen 12(2) Akta Dadah Berbahaya (ADB) 1952 dan dua kes Seksyen 15(1) ADB 1952.


Difahamkan, suspek melakukan jenayah samun berkumpulan itu bersama dua rakannya pada jam 4 petang di sebuah rumah sarang burung di Mukim Mak Lagam. Ketika kejadian, mangsa yang sedang bekerja di rumah sarang burung itu didatangi oleh empat suspek dengan salah seorangnya memiliki senjata api. 


Telefon bimbit mangsa dirampas, dua guni berisi sarang burung juga turut dilarikan. 


Suspek kini direman selama seminggu sehingga 20 Disember untuk disiasat mengikut Seksyen 395/397 Kanun Keseksaan. 


Sumber: Harian Metro

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo