Slider

Catriona Ross mahu anak Menteri Kesihatan diberi suntikan vaksin Covid-19 & disiarkan secara live?


Khamis 6 Januari 2022, Astro Awani melaporkan Menteri Kesihatan Khairy Jamaluddin mengumumkan kanak-kanak berusia lima hingga 11 tahun bakal menerima vaksin Pfizer BioNTech tidak lama lagi selepas Kementerian Kesihatan mendapat kelulusan daripada Pihak Berkuasa Ubat-Ubatan (DCA). 


"Kita masih mengadakan perbincangan dengan pihak PfizerBioNTech mengenai jadual penghantaran, kita akan mengumumkan nanti dalam masa terdekat," katanya. 


Laporan itu mendapat pelbagai reaksi orang ramai termasuk golongan selebriti seperti, Catriona Ross, yang meminta anak menteri diberikan suntikan vaksin tersebut disiarkan secara langsung di kaca televisyen. Berkongsi infografik mengenai berita tersebut di Instastory, Catriona menulis, "Mungkin rakyat Malaysia mahu melihat anak-anak anda divaksin di saluran tv nasional dulu".Pandangan yang sama turut dilontarkan oleh netizen di ruangan komen Instagram Buletin TV3, yang menuntut anak-anak menteri diberi suntikan vaksin secara langsung di saluran televisyen. Walaupun begitu, ada juga yang berpandangan usaha seperti itu tidak mendatangkan kesan. 


"Kalau anak-anak KJ diberi suntikan vaksin secara live, confirm ke ramai nak mengikut jejak dia benarkan anak masing-masing mendapatkan suntikan vaksin? Sudah berapa ramai yang buat live semasa mengambil suntikan vaksin tetapi masih ramai juga yang enggan mengambil suntikan vaksin. Sebaliknya golongan sebegini lebih suka dengar rumors," kata Gumball. 


Apa pandangan anda? Kongsikan di ruangan komen Facebook dan Instagram The Reporter. 


Sumber: Astro Awani, IG Catriona Ross

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo