Slider

Pelajar Form 4 dibelasah 10 senior sebab minat pelajar perempuan yang sama


Gara-gara meminati pelajar perempuan yang sama, seorang pelajar lelaki tingkatan empat dibelasah sekumpulan pelajar senior sehingga cedera dalam kejadian yang berlaku di sebuah asrama sekolah daerah Melaka Tengah pada Sabtu lalu. 


Ketua Polis Daerah Melaka Tengah, Asisten Komisioner Christopher Patit berkata, kejadian itu berlaku pada jam 2 pagi di mana mangsa dipanggil berjumpa dengan pelajar tingkatan lima di sebuah bilik asrama. 


Ketika berada di bilik tersebut, mangsa dikelilingi 10 pelajar senior yang kemudian bertanya mengenai rokok elektronik. Tidak berpuas hati dengan jawapan yang dberi, mereka membelasah mangsa beramai-ramai. 


Siasatan awal mendapati, punca sebenar kejadian itu adalah disebabkan pelajar senior tidak berpuas hati dengan mangsa yang turut meminati pelajar perempuan yang sama. 


Kejadian itu diketahui oleh abang mangsa berusia 27 tahun. Kesal dan kecewa dengan insiden yang menimpa adiknya, dia membuat laporan polis pada jam 5.15 petang semalam. 


Bertindak di atas laporan tersebut, polis telah memanggil 10 pelajar senior yang terlibat dalam kejadian itu untuk diambil keterangan. Tiada sebarang tangkapan dibuat dan kes disiasat mengikut Seksyen 147 Kanun Keseksaan. 


Sumber: Harian Metro

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo