Slider

(Video) 'Aku sebut 'kay' bukan 'gay', dengar betul-betul' - Dato' Seri Vida nafi sebut Anuar Zain gay


Usahawan kosmetik, Dato' Seri Vida atau Hasmiza Othman kembali dikecam netizen yang tidak berpuas hati dengannya yang didakwa menghina penyanyi terkenal, Anuar Zain. 


Difahamkan dalam sesi live di Instagram Vida baru-baru ini, ada netizen yang bergurau meminta Vida mengorat Anuar Zain. Bagaimanapun, jawapan yang diberikan Vida itu mengundang kemarahan ramai terutamanya peminat Anuar Zain. 


@yus_dexter Tak patut keluar pun perktaan tu!! #fyp ♬ original sound - TikToker


Vida didakwa menuduh Anuar Zain sebagai lelaki songsang atau gay secara berbisik dalam video live tersebut. 


Tidak cukup dengan itu, rata-rata netizen menggesa tuan empunya badan tampil memgambil tindakan undang-undang terhadap Vida kerana melakukan penghinaan secara terbuka. Hal itu juga mendapat perhatian Ziana Zain yang tampil menyelar Vida dan menyifatkan tindakannya itu sangat biadab. 


Bagaimanapun, Vida menafikan semua dakwaan itu dengan menjelaskan dia bukan menyebut 'gay' tetapi 'kay' atau 'Okey'.Akaun Instagram Vida kini dihujani dengan pelbagai komen netizen yang tidak berpuas hati dengan hal tersebut dan menuntut usahawan itu memohon maaf secara terbuka terhadap Anuar Zain, selain meminta dia lebih berhati-hati apabila bercakap di sesi live bagi mengelak menyebut kata-kata yang boleh menyakiti individu lain. 


Sumber: TikTok Yus Dexter, Instagram Vida
none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo