Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis



5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

'YB KJ kena belajar acting dengan sisturr' - Kaw-kaw Rita Rudaini bahan Khairy Jamaluddin di Instagram

0


Sabtu 8 Januari 2022, Polis Terengganu berjaya membongkar kegiatan penjualan sijil vaksinasi Covid-19 (palsu) yang didalangi oleh seorang doktor lelaki berusia 51 tahun di sebuah klinik swasta di Marang. 


Suspek ditahan selepas Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) menerima maklumat mengenai kegiatan penipuan mengeluarkan sijil vaksin kepada golongan anti vaksin. 


Siasatan awal mendapati, suspek dipercayai melakukan kegiatan itu semenjak September 2021 dengan menggenakan bayaran RM400 hingga RM600 bagi setiap sijil yang dipercayai telah membabitkan 1,900 individu anti vaksin. 



Laporan berita itu mengundang banyak reaksi netizen di media sosial. Tidak terkecuali, Rita Rudaini yang turut memberi respon sinisnya terhadap Menteri Kesihatan Khairy Jamaluddin, melalui akaun Instagramnya, semalam. 


"Semuanya jual kat anti vaksin katanya. Bukan ke jual pada yang menolak buster juga ke? Sebab tiba-tiba sekarang baru nak kantoi. Time belum (diberi) buster, tak ada pula kantoi macam ni. Eleh, tak payah malulah. Baik mengaku. Tak jatuh haram pun kalau tak (dapat) buster. 


"Sijil palsu? Dulu dok sebut je tapi tak ada bukti, main tuduh, main sembang je. Sekarang ada penangkapan dah time-time kempen buster. Tu baru bukti sahih, bukan sembang kencang. Kalau no batch sama dengan orang negeri lain contohnya negeri Sabah, itu palsu ke original? Tanya je sebab tak tahu kan. 



"Luculah YB (Khairy Jamaluddin) ni. Jalan tengok bawah sama YB, takut jatuh lobang. Letak pistol kat kepala sendiri. Plot twist YB. Tak cukup tragis drama ni YB, kena belajar acting dengan sisturr," tulisnya. 


Sumber: Harian Metro, Instagram Rita Rudaini

3/block3/Global

3/block3/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram