Slider

'Aku vote kau dulu sampai habis beratus-ratus, kau jadi macam ni?' - Penampilan terkini Saiful (Malaysian Idol) buat netizen terkejut

Penampilan terkini Saiful (Malaysia Idol) mengejutkan netizen terutamanya peminat yang pernah menghabiskan duit untuk mengundinya.


Pernah memenangi program realiti TV Malaysian Idol pada tahun 2014, popular Saiful atau nama sebenar Mohammad Saipul Bakeri terus meningkat. Popularitinya semakin bertambah apabila dia tampil dengan single "Ku Juga Mencintaimu'.


Namun, bakat dalam bidang nyanyian penyanyi itu terus terpadam apabila dia terus menyepi dan akhirnya tenggelam ditelan zaman.


Baru-baru ini, tular di TikTok video menunjukkan penampilan Saiful yang banyak berubah. Penampilan 'baharunya' itu mengejutkan ramai terutama mereka yang pernah mengundi untuk kemenangannya dalam program realiti TV itu. 


Berdasarkan video tersebut, Saiful tampil dengan gaya lebih feminin. Wajahnya juga lebih runcing dan kelihatan kurus berbanding dahulu. 


@divawafa

Eksklusif !!!....Tunggukan Temubual Artis Berbakat Besar Saiful Malaysia Idol Di Wafa Tv !!!

♬ Ku Juga Mencintaimu (Version 2008) - Saiful


Sementara itu, netizen mengakui mereka terkejut dengan perubahan Saiful itu. Tetapi masih bersangka baik terhadap penyanyi itu yang mungkin sudah berubah. 


"Aku vote kau dulu, habis beratus-ratus kau jadi macam ni? Sekali vote 50 sen tau," kata Ninie. 


"Pintu taubat masih terbuka. Siapa kita untuk menilai? Kita sama-sama berdoa, semoga dipermudahkan jalan hidupnya untuk kembali kepada fitrah. Aminn," kata Anak Abah. "Seriuslah! Kenapa macam ni? Saya suka awak dulu Saiful sebab awak comel. Semoga hidayah milik kamu dan juga diri saya sendiri," kata Adiys. 


"The fact that he call himself by Saiful, means he still in his right mind. We are no judge," kata Haffi. 


Sumber: TikTok Diva Wafa

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo