Slider

(Video) 'Tergamaknya curi handphone orang' - Wanita kantoi curi iPhone 13 Pro Max milik ibu hamil di Melawati Mall


Kebiasaannya apabila kita menemui barang yang bukan hak milik kita, lebih-lebih lagi barang yang berharga, pastinya kita akan cuba mencari dan menyerahkan kembali kepada pemiliknya. Tetapi tidak bagi wanita ini yang memilih untuk 'mengambil' barang tersebut. 


Tular di media sosial semalam video yang menunjukkan seorang wanita mengambil telefon bimbit, iPhone 13 Pro Max milik ibu hamil di sebuah kedai bakeri di Melawati Mall. 


Fazrin Ghazali berkata, kejadian itu berlaku pada jam 4.42 petang Selasa, 22 Februari 2022. Mangsa yang juga seorang ibu hamil mengakui tertinggal telefon bimbitnya di kaunter pembayaran. 


"Ada seorang customer (mangsa) ni beli barang di kedai saya. Bila buat pembayaran, dia letak handphone atas meja cashier tu. Dah selesai semua, dia terus pergi tanpa menyedari handphonenya tertinggal di situ. 


"Datang pula pelanggan yang seterusnya (dalam video) untuk buat pembayaran dan dia ternampak ada iPhone di atas tu dan berlakulah kejadian seperti dalam CCTV itu," katanya. 


Menurut Fazrin, kakitangannya tidak menyedari mangsa tertinggal handphone di situ kerana sibuk. Tidak beberapa lama kemudian, mangsa datang bertanya mengenai handphone tersebut. Setelah memeriksa rakaman CCTV, mangsa terus membuat laporan dan polis datang ke lokasi untuk membuat siasatan. 


"Kami cuma membantu apa yang boleh sebab kasihan dengan pemilik handphone itu ibu mengandung. Menangis dia tadi. "Kepada puan (tudung baju warna olive green) yang mengambil handphone customer itu, minta tampil bagi kerjasama," katanya. 


Sementara itu, mangsa, Nalissa Azmee (@tatarowk) cuba membuat panggilan ke telefon bimbitnya, namun gagal kerana nombor tersebut telah disekat. 


"Tolong saya dapatkan semula telefon itu sebab dokumen perjalanan saya ke umrah pada hujung minggu ini semua ada dalam telefon itu," katanya. Sumber: Facebook Fazrin Ghazali

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo