Slider

'Padanlah rezeki sempit' - Pekerja kurier lempar barang customer dalam lori



Tular di media sosial video menunjukkan pekerja syarikat kurier melempar barang pelanggan ke dalam lori penghantaran. 


Video tersebut dimuat naik oleh pengguna TikTok, TV Carrot yang menurutnya syarikat kurier berkenaan sememangnya banyak menimbulkan masalah dan kurang menjaga kebajikan pekerjanya sejak sekian lama beroperasi. 


"Kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. Tercemar nama company. Kalau dah balik macam tu, rosak barang customer. Nak cari duit bukan senang. 


"Company ni dah lama namanya tercemar. Management diorang macam gam****. Tak pernah nak ambil tahu hal pekerja apa semua kan. Macam ****** je management *** ini semua," katanya. 


@tvcaroot #stitch with @ameir_zainal ♬ original sound - Tv Caroot Gais


Video tersebut mengundang pelbagai reaksi netizen yang turut berkongsi pengalaman masing-masing menggunakan perkhidmatan kurier berkenaan. 


"Suami saya beli barang motosikal, habis hancur dan kotaknya koyak. Shipping dari luar negara, sampai di Malaysia dah jadi belacan. Bila buat aduan kat Shopee, banyak pula cekadak," kata Miz. 


"Padanlah masing-masing rezeki sempit, dapat kerja, dibuatnya kerja dengan cara tak ikhlas. Bila kena buang kerja, menyalak-nyalak kata kena tindas," kata Renko. 


Sumber: TikTok TV Carrot

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo