Slider

'Semoga Ebit Lew beri kereta kepada abang ini' - Netizen sebak tengok lelaki kendong anak sambil tunggang motosikal

Foto Kosmo! Online


Tular di media sosial video menunjukkan seorang lelaki mengendong anaknya sambil menunggang motosikal, mengundang rasa simpati netizen. 


Video tersebut dirakam oleh orang awam ketika berhenti di persimpangan lampu isyarat di satu lokasi yang tidak dinyatakan. 


Lebih meruntunkan hati, lelaki berkenaan dilihat kerap memantau keadaan anaknya dan menggunakan sehelai kain untuk menutup muka kanak-kanak itu daripada terkena panas cahaya matahari. 


Sedar tindakannya itu berisiko dan membahayakan nyawa, namun netizen beranggapan si bapa berkenaan mungkin terdesak atau mempunyai alasannya sendiri mengapa dia berbuat demikian. 


Tidak kurang juga ada netizen yang mendoakan dua beranak itu dimurahkan rezeki dan dilindungi Allah sepanjang perjalanan ke destinasi. 


Sebelum ini turut tular di media sosial video menunjukkan wanita membawa ibu saudaranya warga emas menggunakan motosikal roda tiga dan suami menolak isterinya menggunakan kerusi roda, mengundang perhatian ramai sehingga pendakwah agama, Ebit Lew, tampil memberi bantuan berupakan kereta bagi meringankan beban mereka. 


Netizen berharap Ebit turut menghadiahkan sebuah kereta untuk penunggang motosikal dalam video viral terbaru ini untuk mepermudahkan mereka sekeluarga. 


"Ada tengok video ni, tapi si perakam tak cakap apa-apa pun dengan abang ni atau tawarkan diri untuk bantu. Semoga Ebit Lew mengambil kira untuk beri kereta kepada abang ini," kata netizen.  


Sumber: Kosmo! Online

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo