Slider

'Dia kerap beritahu nak terjun dari jambatan itu' - Suami kemurungan lemas selepas terjun dari Jambatan Sultan Yahya Petra

Foto Utusan & Kosmo OnlineSeorang lelaki yang dipercayai mengalami kemurungan sejak setahun yang lalu dilaporkan lemas selepas terjun dari Jambatan Sultan Yahya Petra, Sungai Kelantan, semalam. 


Menurut sumber, kejadian itu berlaku pada jam 12.15 tengah hari dan mangsa datang ke lokasi dengan menunggang motosikal jenis Honda Wave, sebelum terjun dan lemas di sungai itu. 


Isteri mangsa berusia 42 tahun berkata, suaminya sebelum ini selalu mengadu tertekan dan mengalami kemurungan. Sebelum kejadian itu, suaminya sempat menghantar anak bongsu ke sekolah dan terus pergi ke tempat kerja. 


Bagaimanapun, wanita itu terkejut apabila rakan-rakan suami dan polis datang ke rumah memaklumkan suaminya hilang dan menemui motosikalnya di atas jambatan berkenaan. 


"Sebelum ini, dia (suami) kerap memberitahu ingin terjun ke dalam sungai kerana jambatan itu merupakan laluannya setiap hari untuk pergi ke tempat kerja dari rumah kami di Pasir Pekan ke Kota Bharu. 


"Saya tidak mengambil perkara itu secara serius dan menasihatinya supaya ingat pada keluarga selain jangan membuat keputusan melulu. Hari ini, saya tidak menyangka dia hilang dengan meninggalkan motosikalnya di atas jambatan itu," katanya. 


Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner Mohd Rosdi Daud berkata, maklumat dari saksi memaklumkan mangsa dilihat berada dalam keadaan mencurigakan sebelum tiba-tiba terjun dari jambatan. 


38 orang terlibat dalam misi mencari dan menyelamat (SAR) termasuk polis, bomba dan Angkatan Pertahanan Awam di lokasi. SAR kemudian ditamatkan pada jam 5.45 petang atas faktor keselamatan dan cuaca hujan. Operasi SAR akan disambung semula hari ini (Selasa). 


Sumber: Utusan

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo