Slider

Bengang tak diberi pinjam motosikal, anak ugut bunuh ibu dan adik beradik dengan pisau dapurSeorang lelaki sanggup mengugut mahu membunuh ibunya menggunakan pisau hanya kerana dihalang menggunakan motosikal.


Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Zaidy Che Hassan berkata, kejadian itu berlaku pad ajam 2 petang semalam di kediaman keluarga itu di Bandar Perdana. 


Suspek berusia 20 tahun itu dikatakan baru pulang ke rumah dan meminta kebenaran untuk menggunakan motosikal milik ibunya berusia 40 tahun. 


Mangsa bagaimanapun tidak membenarkannya kerana suspek baru pulang selepas tiga hari keluar dari rumah. 


Bengang permintaan ditolak menyebabkan suspek mengamuk lalu mengambil pisau di dapur untuk mengugut membunuh ibu dan adik beradiknya yang lain. 


Mangsa yang bimbang dengan keselamatan mereka sekeluarga, terus menghubungi polis untuk meminta bantuan. Anggota unit peronda polis (MPV) segera datang ke lokasi dan berjaya menahan suspek. 


Ujian saringan air kencing yang dilakukan mendapati suspek positif dadah jenis methamphetamine. Namun suspek yang bekerja di kilang tidak memilik sebarang rekod jenayah. 


Suspek ditahan untuk siasatan lanjut di bawah Seksyen 506 Kanun Keseksaan.


Sumber: Harian Metro

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo