Slider

Penghantar makanan hina agama Islam direman sehingga Khamis ini

Foto ehsan netizenPolis mengesahkan lelaki yang dalam video tular menghina agama Islam telah ditahan semalam di kediamannya. 


Ketua Polis Daerah Serdang, Asisten Komisioner A A Anbalagan berkata, suspek berusia 39 tahun itu ditahan selepas pihaknya menerima laporan polis. 


Polis juga telah membuka kertas siasatan mengikut Seksyen 298A Kanun Keseksaan dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. 


Sementara itu, Ketua Polis Daerah Sepang, Asisten Komisioner Wan Kamarul Azran Wan Yusof berkata, suspek direman selama empat hari bermula hari ini sehingga Khamis. 


Suspek yang bekerja sebagai penghantar makanan itu direman di lokap Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi setelah pihaknya menerima perintah reman yang dikeluarkan oleh Majistret Mahkamah Kuala aLumpur. 


Semalam, tular di media sosial video menunjukkan suspek menghina agama Islam dan mencabar pertubuhan bukan kerajaan (NGO) untuk mengambil tindakan terhadap dirinya. 


Akibatnya, suspek telah didatangi beberapa individu yang tidak berpuas hati dengannya lalu dibelasah sehingga mengalami kecederaan dan pendarahan di bahagian muka. 


Suspek kemudian memohon maaf di atas perbuatannya itu dan meminta orang ramai tidak mencontohi perbuatan tersebut yang sia-sia. 


Sumber: Harian Metro

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo