Slider

'Sebenarnya video itu diupload untuk diri saya sendiri' - Gagal bayar denda RM50,000, Mohd Nor'muzil dipenjara 6 bulan

Foto Kosmo OnlineMohd Nor'muzil Mohd Razalli yang didakwa menghina agama Islam dilaporkan gagal membayar denda RM50,000 terpaksa menjalani hukuman penjara selama enam bulan. 


Perkara itu disahkan oleh Ketua Polis Sepang, Wan Kamarul Azran Wan Yusof, semalam dan Mohd Nor'muzil telah dibawa ke Penjara kajang untuk menjalani hukuman tersebut. 


Mahkamah Sesyen Sepang semalam menjatuhkan hukuman denda RM50,000 terhadap Mohd Nor'muzil, dan turut memerintahkan lelaki itu dipenjara enam bulan sekiranya gagal membayar denda. 


Berdasarkan pertuduhan, Mohd Nor'muzil memuat naik video dirinya menghina agama Islam di YouTube dengan niat menyakitkan hati orang lain di hadapat Shell Cyberjaya pada jam 11.15 malam, 16 Julai lalu. 


Akibat dari perbuatannya itu, dia dibelasah oleh sekumpulan lelaki yang tidak berpuas hati dengan tindakan biadabnya sehingga mengalami kecederaan di bahagian muka sebelum diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut. 


Lapor Sinar Harian, Mohd Nor'muzil mengaku secara sedar membuat video tersebut dan dimuat naik ke YouTube hanya untuk dirinya sahaja. 


"Sebenarnya video itu diupload untuk diri saya sendiri. Saya mengaku bersalah," katanya. 


Sedangkan sebelum ini, Mohd Nor'muzil sebelum ini kerap memuat naik video ceramah agama dan kisah-kisah Nabi di saluran YouTube miliknya. 


Sumber: Sinar Harian

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo