Slider

(Video) 'Inilah punca dia jalan jem' - Pengguna bengang terpaksa beralah beri laluan kepada VIPTular di media sosial sejak semalam video luahan ketidakpuasan hati seorang penunggang motosikal yang mendakwa dia dan pengguna jalan raya lain terpaksa berhenti bagi memberi laluan kepada VIP. 


Berdasarkan klip video tersebut, lelaki itu mengatakan mereka terpaksa akur dengan arahan pihak berkuasa untuk berhenti sementara untuk memberi laluan kepada VIP, walaupun mereka sebenarnya juga perlu cepat sampai ke destinasi. 


Apabila konvoi kenderaan VIP lalu di hadapan, sekumpulan penunggang motosikal terbabit bertindak membunyikan hon sebagai tanda tidak puas hati.  


"Semalam kan ni? Kena tahan juga masa nak pergi kerja. Jadah punya VIP. Hadap je la jalan sesak macam orang lain. Penuh sumpah seranah dia dapat sepanjang jalan yang kena block tu. Semoga tak tenang hidup kau," kata Pakcik Bebel. 


Tidak kurang juga ada yang berpendapat, tindakan membunyikan hon itu akan memberi tanggapan yang salah kepada VIP berkenaan menganggap kehadirannya 'disambut baik' oleh orang awam. 


"Tahu-tahu sajalah VIP Malaysia ni, depa ingat kita dok sambut dia. Jenis syok sendiri, lepas tu bangga," kata Abg Cee. Sumber: Twitter Datuk Hensem

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo