Slider

(Video) 'Korang rasa diorang berkawan ke?' - TikTokers rakam anggota MPV disyaki terima suapan, polis minta tampil untuk bantu siasatan

Foto dari video tular di TikTok @Stickerpro_myTular video di media sosial di mana seorang pengguna TikTok, @stickerpro_my, yang mendakwa ternampak sebuah Kereta Peronda Polis (MPV) disyaki mengambil suapan berdekatan stesen minyak. 


Individu terbabit sempat membuat rakaman video dan menularkannya di laman TikTok dengan kapsyen yang mengajak netizen menilai, apa yang sedang dilakukan oleh anggota MPV berkenaan. 


"Pemandu Hilux ini ditahan polis di lebuh raya. Pemandu itu kemudian datang ke stesen minyak dan lebih mengejutkan, kereta MPV itu juga berada di situ. 


"Tidak beberapa lama kemudian, dia (pemandu Hilux) berjalan menuju ke arah kereta peronda. Saya rasa mereka berkawan, berbual seketika sebelum mengucapkan selamat tinggal. 


"Korang rasa diorang berkawan ke?" kata @Stickerpro_my. 


@stickerpro_my Tiktok pls dont delete this again 😉, repost punyer... #fyp #tiktokmalaysia #peaceandlove #viral #malaysiaroar ♬ Ambition For Cash - Key Glock


Di ruangan komen, netizen berkongsi pelbagai pandangan. Ada yang mendakwa mungkin anggota berkenaan meminta tolong rakannya mengambil wang di mesin ATM stesen minyak itu. 


Susulan penularan video itu, Ketua Polis Daerah Bricksfield, Amihizam Abdul Shukor, meminta pemilik akaun TikTok Stickerpro_my tampil untuk diambil keterangan bagi membantu siasatan. 


"Hasil siasatan serta penelitian awal terhadap klip video berkenaan mendapati, kejadian berkenaan mungkin berlaku di Stesen Minyak Shell Lebuhraya Kuala Lumpur - Seremban, menghala ke pusat bandar berhampiran pintu gerbang sempadan Kuala Lumpur - Selangor. 


"Usaha untuk mengesan serta mengambil keterangan pemilik akaun TikTok berkenaan sedang dijalankan bagi membantu siasatan. 


"Pihak polis menyeru pemilik akaun TikTok tersebut mahupun orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat berkaitan tarikh dan masa kejadian serta nombor pendaftaran Kereta Peronda Polis berkenaan untuk tampil ke hadapan," katanya. 


Mana-mana individu yang mempunyai maklumat diminta menghubungi Balai Polis Brickfields di talian 03-22979222 atau mana-mana balai polis yang berdekatan. 

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo