Slider

(Video) 'Tak malu buat dosa' - 2 lelaki peluk pelayan wanita, JHEAT akan siasat & ambil tindakanTular di media sosial dua lelaki dirakam memeluk seorang pelayan wanita mengundang pelbagai reaksi negatif netizen. 


Berdasarkan vidoe yang dimuat naik di laman TikTok 'imabodybuilderrx' itu menunjukkan, dua pelanggan lelaki terbabit memeluk pelayan wanita berkenaan tanpa sebarang rasa malu dan bersalah dalam kejdaian yang dipercayai berlaku di Setiu, Terengganu. 


Ramai netizen yang meluahkan rasa bengang dengan tindakan dua lelaki terbabit yang didakwa mengambil kesempatan ke atas wanita itu.


"Paling kesian jika lelaki-lekai itu semua sudah berkeluarga. Kesian isteri, suami selamba katak peluk perempuan lain sambil melawak. Buat malu anak isteri dan mak ayah jem," kata Ummi Yahaya. 


"Bak kata Awie, benda boleh tolak, tetapi dia pilih sedap," kata Naim Ismail. 


"Mohon ambil tindakan segera, memalukan agama dan bangsa. Orang sekarang dah tak malu buat dosa. Malah, siap bangga dan tayang lagi. Ini yang mengundang bala Allah, penyakit bertimpa-timpa," kata Azlan Noor. Sementara itu, Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu (JEAT) mengambil maklum mengenai penularan video tersebut dan pihaknya kini sedang menjalankan siasatan. 


Pesuruhjaya JHEAT M Rozi Bidin berkata, pihaknya akan mengambil tindakan terhadap individu terbabit mengikut Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah (Takzir) Terengganu 2001. 


"Premis ini memang dalam pemantau kita sebelum ia tular lagi dan dakwaan mengatakan JHEAT tak beri perhatian itu adalah tidak betul sebab premis ini sedang dalam pemantauan. 


@darleneadriennes Awak dah sampai lum DFLORA??#darlenedflora#awekdflora#airbuahviral#airbuahdflora#coffeemowtoqdarlene#darlenehomestay ♬ original sound - Darlene Adrienne


"Kita tak akan membiarkan benda-benda atau perkara yang tidak baik, perlakuan tak senonoh dan kita akan tengok mengikut bidang kuasa yang ada. 


"Tiada kompromi dalam hal sebegini kerana ia bukan hanya mencemarkan agama Islam itu sendiri, tetapi bertujuan membendung gejala atau kelakuan tidak bermoral dalam kalangan masyarakat," katanya. 


Sumber: Harian Metro, Facebook Netizen, TikTok

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo