Slider

Blackpink rampas takhta trending nombor 1 YouTube dari Aliff Syukri dengan lebih 175 juta tontonanSebelum ini, ahli perniagaan Aliff Syukri, 35, beria-ria mengatakan dirinya penyanyi nombor satu negara berikutan lagu singlenya Baby Sayang bersama Baby Shima, trending di YouTube Malaysia, sekali gus menewaskan muzik video teaser kumpulan antarabangsa dari Korea Selatan, Blackpink. 


Gelaran tidak selayak dengan suaranya yang sumbang itu kemudian dikecam banyak pihak termasuk penyanyi tempatan khususnya vokalis Wings yang menyifatkan kehadiran ahli-ahli perniagaan membuat lagu parodi sebegitu umpama pelacur yang mahu merosakkan industri muzik negara. 


Terkini, Harian Metro melaporkan, muzik video baharu Blackpink berjudul Pink Venom mula trending di YouTube seluruh negara, sekali gus merampas takhta tempat pertama dari Baby Sayang. 


Muzik video Pink Venom berjaya meraih lebih 175 juta tontonan dalam masa tiga hari berbanding Baby Sayang yang hanya mempu meraih satu juta tontonan sahaja dalam masa enam hari. 


Di TikTok, seorang pengguna mendedahkan, Aliff yang mengatakan dirinya sebagai penyanyi nombor satu selepas muzik video Baby Sayang mengalahkan Blackpink adalah satu kesilapan. 


"Bang, yang tu teaser (Pink Venom) saja. Ini baru 'views' yang betul. Jangan malukan kita please," katanya. 


Sumber: Harian Metro

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo