Slider

Jabatan Penjara nafi beri layanan istimewa kepada Najib, minta netizen hentikan dakwaan palsuSemalam, Mahkamah Persekutuan mengekalkan sabitan dan hukuman 12 tahun penjara serta denda RM210 terhadap bekas perdana menteri Najib Razak yang didapati bersalah menyeleweng dana RM42 juta milik SRC International Sdn Bhd. 


Sejak dari itu, ada beberapa individu mula menularkan di media sosial bahawa banduan bertaraf orang kenamaan (VIP) akan ditempatkan di penjara khas yang jauh lebih selesa dari penjara biasa. 


Menurut posting yang tular di media sosial itu mendakwa, banduan VIP bukan sahaja diberi tempat tidur yang empuk dan selesa, malah diberi kebebasan menonton siaran televisyen, bebas mengakses internet, mempunyai penghawa dingin dan sebagainya. 


Bagaimanapun, Jabatan Penjara Malaysia hari ini tampil menafikan semua dakwaan itu dan meminta netizen berhenti menyebarkan maklumat palsu itu. 


"Hentikan penyebaran maklumat palsu," demikian kenyataan ringkas dari jabatan berkenaan yang enggan mengulas lanjut. 


Sementara itu di ruangan komen, netizen menggesa Jabatan Penjara membuat laporan polis berhubung dakwaan itu, termasuk mengambil tindakan terhadap individu-individu yang menyebarkan maklumat palsu tersebut.

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo