Slider

Penat larikan diri, gadis suntik dirinya dengan darah teman lelaki yang disahkan positif HIVSeorang gadis berusia 15 tahun di India nekad menyuntik dirinya dengan darah teman lelaki yang disahkan positif HIV bagi membuktikan perasaan cintanya. 


Lapor Oddity Central, gadis berkenaan yang tidak dinamakan berasal dari negeri Assam, India, nekad menunjukkan perasaan cinta sejatinya dan betapa dia menyayangi jejaka itu sehingga sanggup menyuntik dirinya dengan darah lelaki itu. 


Berita mengenai perbuatan si gadis itu bukan sahaja mengejutkan keluarga lelaki berusia 15 tahun itu, malah seluruh negara selepas membaca laporan berita yang disiarkan sejak minggu lalu. 


Difahamkan, pasangan remaja itu telah menjalinkan hubungan cinta sejak tiga tahun lalu selepas berkenalan melalui aplikasi Facebook. 


Remaja lelaki positif HIV berkenaan berasal dari bandar Hajo, pernah cuba kahwin lari dengan kekasihnya beberapa kali sebelum ini. Tetapi ibu bapa gadis itu berjaya mengesan mereka lalu dibawa pulang ke rumah. 


Kali ini, gadis berkenaan enggan melarikan diri dan menemui cara yang lebih ekstrim untuk membuktikan cintanya. Dia menggunakan picagari untuk menyuntik dirinya dengan darah teman lelaki yang dijangkiti HIV walaupun mengetahui risiko kesihatan yang akan menimpanya. 


Susulan kejadian itu, ibu bapa gadis terbabit telah membuat laporan polis dan bertindak di atas laporan itu, suspek telah ditahan untuk tindakan lanjut. 


Sementara itu, gadis berkenaan sedang dipantau oleh doktor dan berkemungkinan besar dia perlu mengambil ubat sepanjang hayat bagi mengelakkan virus HIV memusnahkan sistem imunnya.

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo