Slider

(Video) 'Kau tak insaf Nur Syazwani?!' - Individu didakwa Pengkid, memakai ihram lengkap lelaki tunai umrah di Mekah

Individu didakwa wanita berperwatakan lelaki | Foto Aliya Mansor



Dua tahun lalu, rakyat Malaysia dikejutkan dengan penularan berita mengenai seorang usahawan kosmetik yang mengenakan pakaian wanita ketika mengerjakan umrah, walaupun umum mengetahui jantina sebenar usahawan berkenaan.


Terbaru, seorang pengguna Twitter, Aliya Mansor, pula mendedahkan kenalannya, wanita berperwatakan lelaki (pengkid), memakai ihram lengkap ketika mengerjakan umrah. 


“Berita tergempar, pengkid pergi umrah pakai ihram hahahaha! Mampus kaulah sana, semoga kena panah petir. Tak pun lumpuh sebelum balik. Main-main dengan hukum Allah.




“Kau tak insaf Nur Syazwani Mohamad Resad? Kau tak pernah insaf yet kau makin buat gila. Nak tunjuk kau lelaki.


"Kalau ada yang nak aku spill (dedah) semua, I will spill sebab kes macam ni tak viral, tak kena tangkap dan tak insaf. Aku penat tengok kau menipu sampai langgar hukum Allah. Kau nak cakap aku fitnah? Aku ada screenshot conversation kau ajak aku kahwin, email kau, video kau dengan perempuan-perempuan lain. 


“Nak suruh aku take down content? Tak akan! Sebab makin besar penipuan kau merata-rata ni,” tulisnya.




Menurut Aliya Mansor, dia mempunyai bukti kukuh mengenai penipuan yang dilakukan oleh Syazwani atau lebih dikenali sebagai Ayid. 


“Record tempat mengundi dekat Bota Perak, no kad pengenalan kau, lesen kau semua. Apa lagi kau nak pusing dekat semua orang? Dengan orang lain kau boleh goreng, dengan aku kau jangan main gila,” tegasnya.



Aliya Mansor juga mendakwa, Syazwani pernah menipu beberapa orang wanita lain.




Mengetahui pendedahan itu tular di media sosial,  seorang wanita yang mendakwa dirinya sebagai bekas majikan Syazwani turut tampil mengesahkan bahawa individu itu adalah Syazwani.


Menurut sumber yang sama,  Syazwani dikatakan mengerjakan umrah melalui tiket visa pelancong. 




Dalam masa sama, Aliya Mansor menegaskan dia bukan mahu membuka aib sesiapa tetapi perlu difahami bahawa dia adalah mangsa kepada wanita berperwatakan lelaki itu. 


"If you talk about aib this time, you are totally wrong. I salah seorang mangsa dia dan ada lagi mangsa lain. Dia masih tak insaf dan berubah. Kitorang dah nasihat dan marah banyak kali tetap tak jalan. Nak biarkan?" tegasnya. 


Netizen kini berharap pihak berkuasa menyiasat dan mengambil tindakan undang-undang terhadap individu terbabit kerana bimbang Kerajaan Arab Saudi akan mengenakan syarat yang lebih ketat kepada rakyat Malaysia untuk menunaikan ibadat di sana kelak.


Sumber: Aliya Mansor

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo