Slider

'Sanggup ambil cuti sakit' - Bakal pengantin dicekup khalwat di hotel bajet Sungai PetaniPasangan kekasih yang sudah dua tahun bertunang dan bakal melangsungkan pernikahan pada Oktober ini dicekup berkhalwat di sebuah hotel di Sungai Petani, semalam. 


Dalam serbuan yang dilakukan oleh anggota penguatkuasa Pejabat Agama Daerah Kuala Muda (PADKM) pada jam 1 pagi itu menahan pasangan berkenaan yang berasal dari Serdang, Bandar Baharu. 


Ketika disoal siasat, perempuan berusia 19 tahun mengaku sanggup mengambil cuti sakit semata-mata mahu meraikan sambutan Ambang Merdeka bersama tunangnya berusia 23 tahun dengan menyewa di hotel bajet. 


Bagaimanapun, hasrat mereka untuk menyambut ambang merdeka tidak kesampaian apabila mereka dan lima lagi pasangan lain ditahan oleh PADKM yang turut disertai oleh anggota polis Ibu Pejabat Daerah (IPD) Kuala Muda, Cawangan Penyiasatan Khas, Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dan Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) Skuad Badar. 


Pegawai Agama Daerah Kuala Muda, Mohd Noor Ismardi Ismail berkata, dalam operasi yang dilakukan dari jam 12 pagi hingga 5 pagi itu turut menahan seorang lelaki yang bersembunyi di atas siling. 


"Sebaik pintu bilik hotel dibuka, didapati wanita berusia 20-an mengaku bersendirian. Tetapi selepas pemeriksaan lanjut, kita mendapati teman lelakinya bersembunyi di siling sebelum memintanya turun. 


"Mereka gagal menunjukkan sebarang bukti mempunyai hubungan suami isteri atau mahram sehingga menimbulkan syak mereka berkhalwat. 


"Kelima-lima pasangan itu yang berusia antara 19 hingga 40 tahun itu kemudian dibawa ke balai polis berhampiran dan kes disiasat mengikut Seksyen 25 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Negeri Kedah 2014," katanya. 


Sumber: Harian Metro

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo