Slider

Guru lapor polis, 2 pelajar perempuan rakam video & dakwa dirinya sedang alami ereksi ketika mengajarBaru-baru ini seorang guru lelaki mendakwa dua pelajar perempuan bertindak merakam video kemaluannya secara sembunyi ketika dia sedang mengajar di dalam kelas. 


Video itu kemudian ditularkan di media sosial dan pelajar terbabit mendakwa pengadu mengalami ereksi ketika mengajar, mengundang pelbagai reaksi netizen.


Walaupun dalam video berdurasi 40 saat itu tidak menunjukkan wajah pengadu, namun suaranya yang sedang mengajar dapat dicam oleh rakan setugas, lalu memaklumkan penularan video mengaibkan itu kepada pengadu. 


Pengadu cuba menjelaskan bahawa, bonjolan yang ditunjukkan dalam video tersebut bukanlah seperti yang disangkakan, tetapi bonjolan itu berlaku disebabkan telefon bimbitnya yang diletakkan dalam poket seluar. 


Malangnya penjelasan itu tidak mengubah apa-apa dan maruah dirinya sebagai guru sudah tercalar. 
23 Ogos, guru berusia 26 tahun berkenaan tampil membuat laporan polis kerana kesal dengan penularan video itu yang telah menjejaskan reputasinya sebagai warga pendidik. 


Dua pelajar perempuan yang merakam dan menularkan video itu juga telah dipanggil ke pejabat pengetua sekolah untuk siasatan dan dikenakan hukuman serta merit dipotong kerana tidak menghormati guru.


Pihak sekolah turut menekankan, sekiranya guru berkenaan didapati bersalah, pihaknya akan mengambil tindakan tegas bagi menjaga keselamatan para pelajar. 


Sumber: China Press, World of Buzz

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo