Slider

'Korang dah kenapa?' - DBKL kecewa pengunjung perarakan Hari Merdeka musnahkan tanaman hiasan, tetapi disekolahkan balik oleh netizenDewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) meluahkan rasa kecewanya "Korang dah kenapa?" terhadap tindakan sesetengah orang awam yang datang menyaksikan perarakan Hari Merdeka ke-65 sehingga merosakkan tanaman hiasan di beberapa lokasi yang dikenal pasti. 


Menurut kenyataan yang dimuat naik di Facebook rasminya, DBKL tidak menafikan keterujaannya melihat lautan manusia yang membanjiri jalan-jalan di sekitar Dataran Merdeka pagi semalam. 


"Semangat cintakan negara seperti inilah yang kita mahukan. Tapi dalam pada itu, ada pula sesetengah di kalangan kita yang langsung tidak mempedulikan persekitaran dan keindahan kawasan.


"Langsung rasa tak bersalah merosakkan landskap yang disemai cantik. Semangat itu dah bagus, tapi caranya tak betul," kata kenyataan itu. 


DBKL turut memuat naik gambar dan  video tanaman hiasan itu dirosakkan, mengundang pelbagai reaksi netizen. Ada yang mencadangkan penganjuran Hari Merdeka diadakan di kawasan yang lebih luas, tidak kurang juga yang menyalahkan DBKL yang tidak menyediakan tempat letak kenderaan untuk para pengunjung, selain tidak membuat persediaan awal sedangkan Hari Kemerdekaan telah berpuluh kali dianjurkan di lokasi yang sama. 

Sumber: Facebook DBKL

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo