Slider

Lelaki tampar, tendang & pijak kepala anak tiri, ditahan polisPolis menahan seorang lelaki yang dipercayai memukul anak tirinya, selepas remaja perempuan berumur 19 tahun yang dirujuk ke Hospital Taiping akibat cedera itu membuat laporan berhubung kejadian, empat hari lepas.


Baca: 'Hangpa tak layak digelar mak ayah!' - Remaja dakwa dipukul bapa tiri hingga cedera & ibunya tak tolong


Ketua Polis Daerah Kerian Supt Mazuki Mat berkata kejadian di Parit Buntar malam Sabtu lepas itu dipercayai bermula dengan pertengkaran mulut antara remaja itu dan ibu kandungnya, sebelum suspek masuk campur dan bertindak menampar pipi sebelah kiri, menendang bahagian belakang badan dan memijak kepala remaja berkenaan.


Dia berkata susulan kejadian, remaja itu dibawa ke Hospital Parit Buntar sebelum dirujuk pula ke Hospital Taiping ekoran mengalami bengkak serta lebam di beberapa bahagian pada badan, dan suspek kemudiannya hadir menyerah diri pada hari Ahad sebelum dibebaskan dengan jaminan polis pada keesokkan harinya.


“Siasatan masih dijalankan di bawah Seksyen 323 Kanun Keseksaan akibat mendatangkan kecederaan dan Seksyen 18A Akta Keganasan Rumah Tangga,” tambahnya,” katanya ketika dihubungi Bernama.


Sumber: Bernama

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo