Slider

Penat main futsal, alasan si lelaki check in dengan kekasih di hotel bajet Melaka

Foto Kosmo! OnlineOperasi mencegah maksiat di malam ambang merdeka yang dilakukan oleh anggota penguatkuasa Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM) berjaya mencekup dua pasangan kekasih yang disyaki berkhalwat di hotel bajet. 


Dalam kes pertama, sepasang kekasih masing-masing berusia 19 tahun dicekup berkhalwat di sebuah hotel bajet di Bukit Beruang.


Pengarah JAIM, Datuk Che Sukri Che Mat berkata, pasangan terbabit yang juga merupakan pelajar institut pengajian tinggi awam (IPTA) gagal mengemukakan sebarang dokumen yang menunjukkan mereka mempunyai hubungan mahram atau suami isteri. 


Ketika disiasat, si lelaki terbabit memberi alasan bahawa dia kepenatan selepas bermain futsal lalu mengambil keputusan untuk menginap di hotel itu sambil menemani teman wanitanya menyelesaikan tugasan universiti. 


Namun, pemeriksaan JAIM mendapati, tiada sebarang pakaian sukan ditemui dalam beg pakaian. 


Dalam serbuan kedua, sepasang kekasih berusia 22 dan 25 tahun ditahan di sebuah hotel bajet di Bachang pada jam 2.45 pagi. 


Pasangan itu berkata, mereka hanya sekadar berehat di hotel itu kerana terlalu penat untuk pulang ke rumah. Tetapi siasatan mendapati, lelaki terbabit menetap di sekitar Cheng, manakala teman wanitanya pula menetap di Jasin.


Kedua-dua pasangan itu ditahan dan dibawa ke JAIM untuk membantu siasatan mengikut Seksyen 53 Enakmen Kesalahan Syariah Negeri Melaka 1991. 


Sumber: Kosmo! Online

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo