Slider

'Tolong bayar hutang saya' - Lelaki maut bunuh diri, wasiatkan isteri bayar hutang 3.5 jutaSeorang lelaki warga emas sempat membuat surat wasiat sebelum ditemui mati pada 18 September lalu.


Mangsa, Edi Siswanto, 52, ditemui mati selepas dirempuh dan digilis kereta api di Stesen Pagaden Baru, Kabupaten Subang, Indonesia. 


Ketua Polis Pagaden, Senan Ali berkata, soal siasat pada saksi kejadian mendapati, mangsa terdahulu datang ke stesen itu dengan menaiki lori kecil jenis Suzuki Pickup. Mangsa kemudian masuk ke tandas sebelum keluar semula, lalu duduk di kerusi yang ada di stesen tersebut. 


Ketika kereta api melintas, Edi segera berlari ke landasan dan membiarkan dirinya dirempuh pengangkutan awam itu yang menyebabkan mangsa mati serta-merta akibat kecederaan parah, di lokasi. 


Pemeriksaan pada mayat mangsa menemui sekeping surat wasiat dalam kenderaan milik mangsa yang meminta isterinya mmbayar hutang sebanyak Rp 3.5 juta.


"Mangsa dipercayai membunuh diri kerana terbeban dengan masalah hutang keliling pinggang. 


"Dalam surat wasiat itu menyatakan, mangsa meminta isterinya membayar hutangnya sebanyak Rp 3.5 juta atau RM1,061 kepada individu yang dinamakan. Manakala bagi hutang yang lain, mangsa mohon dihalalkan sahaja," katanya. 


Sumber: Tribun News

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo