Slider

(Video) 'Nak detect perempuan dah banyak lelaki pakai, test dia buka pintu supercar' - TikToker dikecam teruk oleh netizen



Tular di media sosial sejak semalam, video seorang lelaki 'berkongsi' ilmu bagaimana cara mengesan wanita yang sudah 'dipakai' oleh banyak lelaki, mengundang pelbagai reaksi netizen. 


Sejak dimuat naik dua hari lalu, video tersebut telah ditonton lebih dari 351 ribu kali dengan 1,425 komentar dari netizen. 


Menurut TikTokers, Aliff Awang berkata, tujuannya berkongsi ilmu itu adalah sebagai peringatan kepada pemilik-pemilik kenderaan mewah daripada menjadi mangsa wanita sedemikian. 


Berdasarkan video berdurasi 32 saat itu, Aliff berkata cara untuk mengenal pasti wanita yang telah digunapakai oleh banyak lelaki adalah memerhati caranya membuka pintu kenderaan mewah. 


"Kalau korang nak tahu macam mana nak detect seorang  perempuan yang dah banyak 'lelaki pakai', simple je. Kau kena ada supercar. 


@aliff_awang I’m back ! Jauhi perempuan camni wahai geng geng kereta mahal 🥹 #confirmfyp ♬ Einaudi: Experience - Ludovico Einaudi & Daniel Hope & I Virtuosi Italiani


"Bila kau ada supercar ni geng, senang je. Kita test dia pandai buka pintu ke, tak pandai buka pintu. Kalau dia boleh buka pintu supercar kau, tanpa bertanya macam mana nak buka, maksudnya dia dah pernah keluar dengan ramai lelaki yang kaya-raya.


"Tetapi semua lelaki kaya tu, tak nakkan dia. Guys, kalau lelaki itu kaya kenapa lelaki tu tak nakkan dia? Kena fikir eh? Masalah tu kat perempuan tu, bukan masalah kat lelaki tu," katanya. 


Bagaimanapun netizen tidak bersetuju dan menegaskan bahawa ada banyak video di media sosial yang berkongsi mengenai spesifikasi kenderaan mewah termasuklah cara membuka pintu. Contohnya, saluran YouTube Supercar Blondie, milik selebriti Australia, Alexandra Mary Hirschi. 



"Habis tu, sales girl kereta macam mana bang? Kami pandai je buka pintu kereta supercar, perlu dipandang keji juga ke?" kata Nurul. 


"Macam mana pula nak detect kalau lelaki yang dah banyak pakai macam-macam perempuan plak? Laki yang tahu ayat manis? Tahu book hotel untuk check in? Tahu buka bra? Bukan apa, boleh perempuan nak berjaga-jaga juga dengan lelaki jenis macam ni. Kenapa perempuan tak nak dekat lelaki macam tu? Masalah tu dekat lelaki tu. Kena fikir," kata Pika. 


"Aku jem, entah dari mana dia dapat tips ni. Buat palatao je. Pintu buka tepi macam tu, kereta lain pun sama. Lainlah kalau demo guna lambo hat bukak kot atas tu," kata Zani. 


"Ini namanya memalukan diri sendiri. Acah terpaling savage. No point at all atau dia nak menunjuk supercar? Sekarang ni ramai bersepah pakai supercar, tak hairan dah. Lalu tepi pun buat tak tahu je," kata Nurnadhilah. 


"Zaman sekarang video review kereta berlambak ye bro. So kalau perempuan tu pandai buka pintu, auto assume dia banyak keluar dengan lelaki? Kesian ek pemikiran singkat macam baju crop top!" kata Kayla. 


"Sometimes i wonder apa yang diorang fikir sebelum bercakap? Memang before post TikTok ni ada draf apa-apa tak? Contoh, harini aku nak tunjukkan kebodohan aku kat khalayak ramai, jom buat content!" kata Alia. 


Sumber: Twitter Tuai Rumah Kita, TikTok Aliff Awang

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo