Slider

'Banyak betul notifications masuk hari ni' - Mydin tak layan tuntutan video permohonan maaf dari Caprice?Terkini mengenai perkembangan isu selebriti Caprice mempertimbang tindakan undang-undang terhadap Mydin Malaysia yang didakwa telah memuat naik ciapan berunsur sindiran atau perlian terhadap usahanya membantu mangsa yang terbabit dengan kes-kes besar membabitkan orang kenamaan. 


Ciapan awal Twitter Mydin hari ini mengakui mereka terkejut dengan penerimaan notifikasi yang banyak sehingga nama Mydin trending di platform berkenaan. 


Mydin yang dilihat seakan-akan tidak berminat untuk melayani tuntutan permohonan maaf yang disiarkan dalam bentuk video, sempat bertanya kepada pengikutnya adakah mereka sudah berbelanja di pasar rayanya. "Selamat pagi semua, banyak betul notification masuk hari ni. By the way, korang dah shopping dekat MYDIN belum?" ciap Mydin. 


Selain itu, Mydin memaklumkan pasar rayanya turut menjual cili kering, cili merah, cili hijau dan cili boh. Dan menasihatkan pelanggan untuk meletakkan sedikit cili pada masakan agar tidak terlalu 'pedas'. Sementara itu menurut seorang pengguna Twitter, tindakan saman terhadap Mydin mungkin akan berakhir dengan usaha yang sia-sia kerana Mydin tidak menyebut nama selebriti berkenaan. 


Ciapan Mydin juga dikatakan bukan bersifat mempersendakan, merendahkan atau menghina individu itu, apatah lagi memfitnahnya. 
Malah katanya, mahkamah tidak akan melayani tuntutan saman tersebut hanya disebabkan seseorang itu mendakwa dia telah dsindir oleh pihak lain. Jika mengikut undang-undang, sindiran atau parodi di media sosial tidak dikategorikan sebagai memfitnah. 


Dalam posting terbaru Caprice di Instastory, selebriti itu memaklumkan beliau mahu belanja rakyat Malaysia di pasar raya Mydin berupakan barang seperti beras, minyak dan tiga barangan keperluan lain secara percuma pada minggu depan. 


Namun, Caprice meminta orang ramai memilih sama ada program itu dilakukan di tiga cawangan Mydin iaitu Subang Jaya, Bukit Jelutong atau Batu Caves. 
Sumber: Twitter Mydin, Instagram Caprice

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo