Slider

'Kenapa Anwar boleh tapi Najib tak boleh?' - Nooryana pertikai tindakan Jabatan Penjara tak benarkan bapanya 'berkempen' dari Penjara KajangJabatan Penjara Malaysia semalam mengeluarkan kenyataan bahawa bekas perdana menteri Najib Razak tidak dibenarkan memberi sebarang kenyataan berkaitan Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15). 


Pengarah Bahagian Dasar Kepenjaraan, Jabatan Penjara Malaysia, Supri Hashim berkata, mana-mana banduan yang sedang menjalani hukuman penjara adalah tidak dibenarkan berbuat demikian. 


Bagaimanapun, anak perempuan Najib, Nooryana Najwa, mempertikaikan kenyataan itu dan turut mempersoalkan mengapa Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim ketika dipenjara pada tahun 2015, dibenarkan berbuat demikian. 


"Kenapa Anwar boleh, tapi Najib tak boleh? Adakah sebab namanya Najib?" tulisnya pada hantaran yang dimuat naik di akaun Instagramnya semalam.Pada hantaran itu, Nooryana turut menyertakan gambar tangkap layar berita mengenai 'Anwar kempen dari penjara' yang mesejnya disampaikan melalui peguamnya, Latheefa Koya, yang meminta rakyat mengundi isterinya sebagai calon PKR pada Pilihan Raya Kecil Permatang Pauh pada 2015. 


Berbanding berita mengenai bapanya, Najib, yang langsung tidak dibenarkan berbuat demikian. 


Disebabkan kenyataan Nooryana, Jabatan Penjara kini menerima kecaman teruk dari netizen yang mendakwa jabatan berkenaan berat sebelah dan tidak berlaku adil terhadap Najib. 

Sumber: Instagram Yana Najib

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo