Slider

KPJ mohon maaf, staff rosakkan hiasan 'kolam' telah digantung kerjaKPJ Healthcare Berhad membuat permohonan maaf secara terbuka kepada rakyat Malaysia khususnya kepada masyarakat kaum India berhubung video tular yang melibatkan salah satu premisnya. 


Dalam kenyataan media yang dikeluarkan hari ini, KPJ menegaskan pihaknya sentiasa menyantuni dan menghormati kepelbagaian budaya di negara ini. 


"KPJ ingin memohon maaf secara terbuka kepada semua rakyat Malaysia, khususnya kepada masyarakat kaum India. 


"Kami ingin menyatakan dengan jelas bahawa KPJ Healthcare tidak membenarkan tindakan sedemikian dan sama sekali tidak mencerminkan budaya, nilai atau amalan kami. 


"Kami kecewa dengan tindakan tidak bertanggungjawab individu ini dan pihak terbabit telah digantung kerja sementara menunggu siasatan lanjut. 


"Kami juga telah membuat laporan polis mengenai insiden tersebut dan akan terus memberikan kerjasama kepada pihak berkuasa berkaitan perkara ini," kata kenyataan itu. 
Sebelum ini media melaporkan, dua kakitangan hospital swasta itu dan perakam video tersebut telah direman selama tiga hari untuk siasatan lanjut.


Sumber: KPJ Healthcare Berhad

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo