Slider

Kritik UMNO secara terbuka, Tajuddin Abdul Rahman, digantung keahlian selama 6 tahunMajlis Tertinggi (MT) UMNO telah membuat keputusan untuk menggantung keahlian parti Ahli Parlimen Pasir Salak, Tajuddin Abdul Rahman dan Ketua UMNO Bahagian Alor Setar, Mohd Yusof Ismail, selama enam tahun atau dua penggal. 


Keputusan itu dibuat dalam mesyuarat MT UMNO malam semalam yang menjelaskan Tajuddin digantung kerana membuat kritikan secara terbuka terhadap parti, bukannya kepada Presiden UMNO, Ahmad Zahid Hamidi. 


"Memang betul mereka digantung enam tahun. Semua sudah tahu sebab apa. Dia (Tajuddin) ada buat sidang media terbuka. Dia bukan kritik Presiden, tetapi UMNO," kata sumber kepada Utusan Malaysia. 


Bagaimanapun, tidak dijelaskan mengapa Ketua UMNO Bahagian Alor Setar turut menerima nasib yang sama. 


Tajuddin sebelum itu dilaporkan pernah menyerang kepimpinan UMNO secara terbuka selepas digugurkan daripada jawatan ahli MKT UMNO. 


Selain itu, Tajuddin juga pernah mendedahkan wujudnya akaun bersumpah daripada Ahli Parlimen UMNO untuk menyokong Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri. Malah, dia sendiri menjadi saksi dan menolak 'kerjasama' berkenaan. 


Sumber: Utusan Malaysia

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo