Slider

Baru selesai tukar tayar, kontraktor maut, anak parah dirempuh loriMalang tak berbau, seorang kontraktor dilaporkan maut dirempuh lori selepas selesai menukar tayar kereta di Kilometer 179.3 Lebuhraya Utara-Selatan, pagi semalam. 


Dalam kejadian yang berlaku pada jam 9.30 pagi itu, mangsa, Khaidzir Zainuddin, 59, maut di lokasi kejadian akibat kecederaan parah di bahagian kepala dan badan, manakala anak bongsunya, Muhammad Ashraf, 22, parah dan tulang rusuknya patah. 


Siasatan awal mendapati, dua beranak itu dalam perjalanan ke Pengerang, Johor dari Kuala Lumpur atas urusan kerja. Namun, tayar kereta Mercedes yang dinaiki mereka pancit dan terpaksa berhenti di lokasi tersebut untuk menukar tayar. 


Selesai menukar tayar ganti, kedua-dua mereka berkemas dan tiba-tiba sebuah lori tunda yang berhenti di belakang kereta mereka dilanggar sebuah lori yang datang dari arah sama. 


Pelanggaran itu menyebabkan lori tunda itu melanggar dua beranak terbabit yang ketika itu berada di bonet kereta dan tercampak ke tepi lebuhraya. 


Pemandu lori tunda turut mengalami kecederaan apabila terperosok ke bawah lori berkenaan. Kesemua mangsa dibawa ke Hospital Tangkak, Johor untuk tindakan lanjut. 


Sumber: Harian Metro

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo