Slider

BN dah ada keputusan, akan keluar kenyataan media untuk nyatakan sokongan sama ada kepada PH atau PNHari yang dinantikan telah tiba. Barisan Nasional (BN) dilaporkan telah membuat keputusan untuk bergabung dengan parti pilihan bagi membentuk kerajaan persekutuan yang akan diketahui selewat-lewatnya jam dua petang ini. 


Semalam, pemimpin tertinggi komponen-komponen parti BN telah mengadakan Mesyuarat Dewan Tertinggi BN yang berlangsung selama dua jam semalam. 


Menurut sumber, mesyuarat berjalan dengan lancar dan semua telah sebulat suara mencapai keputusan serta akan mengeluarkan kenyataannya hari ini. 


"Mesyuarat okey, semua bersatu hati. Dah ada keputusan. Nanti BN akan keluarkan kenyataan media. Cuma tak pasti apa isi kandungan kenyataan itu nanti," kata sumber kepada media Sinar Harian. 


Semalam, beberapa pemimpin tertinggi UMNO seperti Mohamad Hasan, Hishamuddin Hussein dan Ismail Sabri Yaakob, mengeluarkan kenyataan di akaun media sosial masing-masing bahawa mereka menolak kerjasama bersama Pakatan Harapan (PH). 


Ketiga-tiga pemimpin UMNO itu juga rela dipecat dari parti daripada dipaksa menyertai PH yang mempunyai DAP. 


Berdasarkan pemerhatian, majoriti ahli UMNO lebih cenderung bekerjasama dengan Perikatan Nasional, meskipun sebelum ini Pengerusi PN Muhyiddin Yassin telah mengumumkan BN adalah musuh utama mereka.

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo