Slider

'Jijik betul replies!'



Berkongsi mengenai aktiviti harian atau kesukaan di media sosial sama ada dalam bentuk gambar, video dan cerita sudah menjadi satu perkara biasa pada zaman ini. 


Baru-baru ini, seorang pengguna TikTok, Fienajeeha, berkongsi video dirinya sedang menikmati sushi di sebuah restoran makanan Jepun. 


Tiada apa yang luar biasa, tetapi ada beberapa lelaki memuat naik komen yang menjijikkan. 


Berdasarkan gambar tangkap layar yang ditularkan, lebih kurang lapan lelaki yang memuat naik komen berbaur lucah tanpa rasa bersalah, apatah lagi memikirkan kesan daripada memuat naik komen seperti itu. 







"Aku malu untuk kaum lelaki Melayu yang komen public macam ni. Bengap. Tak sedar ke yang baca itu mungkin anak perempuan sendiri, mak mertua atau isteri atau boss dia?" kata SLick. 


"Jijik betul replies. Yang terpaling sembang lucah ni la yang biasanya paling worst," kata Chujakucen. 


"Sebelum jalin hubungan dengan mana-mana lelaki, periksa replies dan likes mereka di media sosial. Lelaki macam ni tak layak dijadikan sebagai pasangan. Sungguh biadab dan menjijikkan!" kata Zac. 


"Video makan pun jadi masalah. Whats wrong with these men. I pernah kena lebih kurang macam ni dan stalk TikTok diorang. Cari ID gf diorang dan tag them dekat comment BF diorang yang sexualize things," kata Reen. 


Menyedari video itu mengundang komen-komen berbaur lucah, wanita berkenaan telah menyahaktifkan ruangan komen. Malah dia mengakui dirinya trauma dengan komen-komen seperti itu.


"Secara jujurnya, semua komen-komen itu membuatkan saya berasa trauma," katanya. 



Sumber: Twitter Sof3ass

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo