Slider

MCA, MIC & PBRS gesa Zahid berundur secara terhormat & digantikan dengan Mohamad HasanTiga parti komponen Barisan Nasional (BN) iaitu MCA, MIC dan Parti Bersatu Rakyat Sabah (PBRS) mengemukakan usul tidak percaya terhadap Pengerusi BN, Ahmad Zahid Hamidi, semalam. 


Usul berkenaan dikemukakan menerusi sepucuk surat yang ditandatangani oleh tiga presiden parti berkenaan dan dihantar kepada Setiausaha Agung BN, Zambry Abdul Kadir.


Menurut isi kandungan surat itu, mereka meminta Zahid berundur secara terhormat serta-merta dan digantikan dengan Timbalan Pengerusi, Mohamad Hasan. 


Gesaan itu dibuat kerana mereka mendakwa Zahid telah mengkhianati keputusan dicapai menerusi mesyuarat Dewan Tertinggi BN pada jam 10 pagi kelmarin di mana BN berpendirian untuk berkecuali dan tidak menyokong Pakatan Harapan (PH), mahupun Perikatan Nasional (PN) untuk menubuhkan Kerajaan Persekutuan.


Difahamkan, perkara itu diusulkan oleh Presiden MIC dalam mesyuarat kelmarin. Sekiranya Zahid enggan berundur, mereka akan memanggil mesyuarat Majlis Tertinggi BN untuk mengambil tindakan tatatertib. 
Sumber: Harian Metro

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo