Slider

'Muhyiddin bongkak, kalau berani dedahlah nama 115 MP tersebut'- Puad cabar Pengerusi PNAhli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO, Puad Zarkashi membidas Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Muhyiddin Yassin sebagai bongkak dan angkuk kerana menolak cadangan Yang di-Pertuan Agong untuk menubuhkan kerajaan perpaduan bersama Pakatan Harapan (PH). 


Puad menerusi hantarannya di Facebook berkata, Muhyiddin bukan sahaja bongkak, malah tidak menghormati Yang di-Pertuan Agong secara terbuka. 


"Keluar dari Istana Negara semalam, Muhyiddin tegas mengatakan PN tolak PH untuk tubuh kerajaan perpaduan. Dia sign, tetapi tetap tulis 'Tidak bersetuju'. 


"Muhyiddin jelas tidak hormat Yang di-Pertuan Agong. Muhyiddin dakwa sudah hantar 115 surat akuan berkanun (SD) ahli Parlimen yang sokong dia jadi Perdana Menteri. 


"Dia seperti menyalahkan istana yang kata SD itu tidak lengkap. Kalau berani, dedahkanlah nama 115 MP tersebut. Mana tahu ada nama MP dari Barisan Nasional (BN). 


"Kalau tak berani, jangan setakat Istana, rakyat pun tidak percaya. 


"Apa yang terjadi semalam ialah, Muhyiddin berwatak angkuh dan pendendam. Layakkah dia jadi Perdana Menteri semula? Ustaz Hadi di sebelahnya hanya mengangguk. Itulah Pas," katanya. 


Di ruangan komen, netizen pula bersetuju dengan pandangan Puad. 


"Dah pernah buat kerajaan tebuk atap dan laluan tingkap. Bagi dia, tak salah buat sekali lagi. Bahaya sungguh orang yang nampak lemah tetapi bergeliga di belakang tabir," kata Maimunah. 


"Itulah, saya pun hairan dengan sikap seseorang yang dalam keadaan tidak seberapa waras dalam membuat keputusan, kenapa nak terburu-buru rebut jawatan Perdana Menteri? Sedangkan kita ada YDPA yang bijaksana," kata Hafiz. 


"Bukan benda baru, ingat lagi semasa polemik darurat covid? Bagaimana dia memanipulasikan sistem demi kepentingan politik sendiri sehingga menyebabkan YDPA murka. 


"Pas pun dua kali lima sama naik. Bukankah Takiyuddin yang umumkan dalam Parlimen yang darurat tidak disambung, tanpa memaklumkan kepada YDPA terlebih dahulu, sedangkan proklamasi dan penarikan darurat adalah kuasa prerogatif YDPA," kata Emulzam. Sumber: Facebook Puad Zarkashi

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo