Slider

(Video) Baby Shima muat naik video 'panas', dikelilingi 3 lelaki berseluar pendek ketat undang rasa kurang senang netizenDua usahawan kontroversi iaitu Aliff Syukri dan Vida sebelum ini telah dihadapkan ke mahkamah atas pertuduhan memuat naik video sumbang pada April lalu., susulan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) menerima aduan daripada rakyat yang berasa kurang senang dengan video tersebut.


Aliff mengambil keputusan untuk membuat pengakuan bersalah dan reda dengan tindakan undang-undang yang dikenakan terhadapnya. Berbeza dengan Vida yang dilaporkan tidak mengaku bersalah terhadap pertuduhan itu kerana masih perlu meneliti pertuduhan yang dikenakan. 


Dan terkini, penyanyi Baby Shima pula memuat naik video di akaun Instagramnya menunjukkan dirinya dikelilingi tiga penari lelaki memakai seluar pendek ketat yang bukan sahaja mendedahkan aurat, malah menonjolkan bahagian-bahagian yang tidak sepatutnya, mengundang rasa kurang senang netizen kerana ia bertentangan dengan budaya masyarakat negara ini.


Sedar video seperti itu akan mengundang kecaman, penyanyi berkenaan bertindak menutup ruang komen dan menjelaskan bahawa muzik video tersebut hanya untuk pasaran di Indonesia sahaja. 


"Dah release guys!! Musik video Sejenak Sendiri ini boleh kalahkan penari Dato Aliff Syukri tak?? Ini untuk market Indonesia ya," tulisnya. Bagaimanapun, klip video tersebut dikatakan tiada kaitan dengan muzik video lagu tersebut. Tindakan penyanyi berkenaan memuat naik video 'panas' itu hanya sekadar untuk menarik perhatian netizen untuk membuat carian di YouTube dan seterusnya menyumbang kepada peningkatan tontonan dari Malaysia. 


Sumber: IG Baby Shima

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo