Slider

(Video) ‘Beza orang buat content berilmiah berbanding tiada pengisian’ - Netizen banding beza cara 2 Nurul berkempen di media sosial



Trending di Twitter Malaysia di mana netizen sedang hangat membincangkan mengenai dua personaliti politik yang juga merupakan anak kepada presiden parti politik. 


Nama Nurul Izzah Anwar, 42, trending di platform Twitter di mana netizen memuji kempen politiknya di Pilihan Raya Umum Ke 15 (PRU15) kali ini di media sosial yang menyentuh  mengenai isu semasa dan kepentingan rakyat turun mengundi. 


Dalam masa sama, netizen juga membanding-bezakan cara Nurul Izzah dengan Nurulhidayah Ahmad Zahid, 43, berkempen. 


Dalam video yang dikongsikan, Nurulhidayah dilihat memilih menggunakan lagu Haqiem Rusli - Mimpi, yang merujuk kepada mimpi indah bersama Barisan Nasional (BN) berbanding mimpi ngeri bersama Pakatan Harapan (PH) dan Perikatan Nasional (PN).


Berbeza dengan Nurul Izzah, beliau menjelaskan pentingnya rakyat turun mengundi kali ini kerana kos sara hidup yang semakin meningkat tidak setara dengan gaji yang diterima, menuntut sistem pendidikan yang lebih baik, menuntut perlindungan hak dan kebajikan pekerja serta beberapa lagi isu-isu lain. 



REAKSI NETIZEN


"Berbeza orang buat content berilmiah dan mencapai objektif berbanding yang tiada pengisian. Saya komen dari perspektif ilmiah, bukan politik," kata Ikhazimin. 


"Maaf cakap. Serius try nak tengok habis video anak Zahid. Tapi baru start part tangan kat muka tu terpaling menyirap pula rasanya. Beza tau orang ada ilmu dengan orang tak ada akal," kata Nurul Ain. 


"Nak undi Nurul Izzah je because she's briliant. Nurul yang lagi satu tu how I wish you can live in a year in bottom B40 salary, in Kuala Lumpur without the help from your parents," kata Anne Nazrin. 


"Dia rupanya. I never really pay attention dengan benda-benda cringe, so aku flash-scroll je. The Nurul Izzah one worth my time to watch," kata Paina. 




Apa pandangan anda?


@dnznurul Pleaseee.. tak nak mimpi lagi ⚖️💙 #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #barisannasional #bagandatuk #p075bagandatuk ♬ Mimpi - Haqiem Rusli
@n_izzah_anwar Kenapa anda perlu mengundi? 🇲🇾 #VersiTehTarikGolek #fyp #fypシ #KitaBoleh #BalikUndi ♬ SWIPE - ALYPH

Sumber: Twitter

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo